"Fifty Shades of Grey" - Ei Oikea Esikuva BDSM:lle

"Fifty Shades of Grey" - Ei Oikea Esikuva BDSM:lle

"Fifty Shades of Grey" -kirjasarja ja elokuvat herättivät valtavasti huomiota ja kiinnostusta, mutta ne eivät tarjoa tarkkaa kuvaa BDSM:stä (Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism). Vaikka sarja on viihdyttävä ja monille lukijoille ja katsojille houkutteleva, on tärkeää erottaa fiktiivinen tarina todellisesta BDSM:stä. Tässä blogipostauksessa käsittelemme, miksi "Fifty Shades of Grey" ei ole oikea esikuva BDSM-käytännöille.

1. Suostumuksen Puute

Yksi suurimmista huolenaiheista "Fifty Shades of Grey" -sarjassa on suostumuksen puute. Päähenkilö Anastasia Steele ei anna täyttä ja tietoista suostumustaan moniin BDSM-käytäntöihin. BDSM:n peruspilareita on suostumuksen merkitys, ja kaikki osapuolet osallistuvat toimiin vapaaehtoisesti ja tietoisesti. "Fifty Shades of Grey" sivuuttaa tämän tärkeän periaatteen, mikä ei ole hyväksyttävää.

2. Virheelliset Käsitykset Vallasta ja Kontrolloinnista

Kirjasarja ja elokuvat korostavat dominoivan hahmon, Christian Greyn, liiallista hallintaa ja kontrollointia Anastasia Steelin yli. BDSM:ssä valtasuhteet ovat keskeisiä, mutta ne perustuvat aina luottamukseen ja suostumukseen. Oikeassa BDSM:ssä dominoiva kumppani ei ylitä asetettuja rajoja eikä käytä valtaansa väärin.

3. Epärealistiset Kuvaukset BDSM:stä

"Fifty Shades of Grey" tarjoaa epärealistisia kuvauksia BDSM:stä. Elokuvat ja kirjasarja korostavat äärimmäisiä ja teatraalisia BDSM-käytäntöjä, jotka eivät ole tyypillisiä tai välttämättömiä BDSM:n harrastamisessa. Useimmat BDSM-kohtaamiset ovat paljon hienovaraisempia ja perustuvat vahvaan keskusteluun, turvasanoihin ja suostumukseen.

4. Romantisointi ja Sensaatiohakuinen Kuvaus

"Fifty Shades of Grey" romantisoivat BDSM-käytännöt ja kuvaavat ne sensaatiohakuisesti. Todellinen BDSM on monimutkaisempi ja moniulotteisempi kuin nämä teokset antavat ymmärtää. Sen harjoittaminen edellyttää aitoa vuorovaikutusta ja keskustelua kumppanin kanssa.

Yhteenveto

"Fifty Shades of Grey" voi olla viihdyttävää luettavaa ja katsottavaa, mutta se ei tarjoa oikeaa kuvaa BDSM:stä. Todellinen BDSM perustuu suostumukseen, turvallisuuteen ja vastuullisuuteen. On tärkeää erottaa fiktiivinen viihde todellisesta BDSM:stä ja harjoittaa sitä vastuullisesti, kunnioittaen kaikkien osapuolten rajoja ja toiveita.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.